onsdag 26 februari 2014

Iamamiwhoami- Hunting For Pearls!!!

För en kort stund sedan så släppte iamamiwhoami sin nya låt/film som heter Hunting For Pearls.   I videon så ser man också sex nya karaktärer klädda i svarta morphsuits som jagar Jonna genom snötäckta urskogar, djupa sjöar och kalla glaciärer. Återigen så fortsätter dem att överraska mig med sina interstellära outofthisworld-landskap och sjukt snygga filmning och för att inte tala om deras mörka, drömska men ändå poppiga musik.

Men jag är så sjukt förvirrad. Iamamiwhoami är bra på att förvirra folk, och kanske njuter dem av det lite, då Jonna trots allt i texten till "shadowshow" sjunger "Mass confusion has never been so damn exciting"-nu är sex nya karaktärer introducerade. Sex stycken morphsuitklädda män. Jag är förvirrad.

VILKA ÄR DEM?! VARFÖR JAGAR DEM JONNA?!?

Videon finner ni nedan:

fredag 21 februari 2014

Way Out West 2014

Brukar fasa inför varje års upplaga av Way Out West för har blivit så kräsen vad gäller musik på sistone och det har eskalerat till en sorts rädsla för att någon dålig eller medioker artist skall komma att bli hypad i lagom timing för när Sveriges musikfestivaler börjar vakna till liv under den sena vintern. Way Out West har ju alltid legat mig varmt om hjärtat för att festivalen verkligen bokar artister av högsta klass, artister som ingen annan hört förut och lite av det som vi redan hört, men som vi inte trodde skulle bokas (Kraftwerk, Blur, Prince m.fl). Men oavsett hur många artister som jag ansett inte ska ha spelat på Way Out West, så har alltid den slutliga affischen varit så sprängfylld med bra artister, så jag antar att jag bara är väldigt nojjig över att de väljer "fel musik"....vad det nu kan vara. 

Men festivalen har börjat arta sig och de senaste veckorna har lite artister tillkommit till festivalens line-up (Har inte haft tid att skriva) och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Några av de artister som jag velat se under en tid har blivit bokade och det känns ungefär som att ha blivit bönhörd. Bland dem artisterna så återfinns: 

I break Horses
Machinedrum
Blood Orange
Forest Swords
Röyksopp/Robyn
Slohmo 

Är väldigt glad över det faktum att det redan har tillkommit sex artister som jag vill se och jag ser faktiskt ljust på årets line-up. Vilka vill du se i årets upplaga av Way Out West? 



tisdag 4 februari 2014

Artist: Eluna

Jag har en vän som heter Sebastian. 

Han lever sitt ordinära enkla liv i en mysig liten etta, centralt belägen i Borås, ett stenkast från skolan jag går på, faktiskt. Han jobbar som vilken annan människa som helst och har ett volontärjobb vid sidan av. Han är en upptagen kille helt enkelt. När tid finns över, vilket är något som kanske inte alltid letar sig in i hans vardag, så brukar han göra lite musik. Sen nästan ett år tillbaka så har han släppt musik under artistnamnet Eluna. Han har släppt den digitalt på Bandcamp och Soundcloud och haft turen till att fysiskt släppa sin musik på kasett hos det småländska kasettbolaget Zeon Light.

Sebastian, som spelar både piano och gitarr skulpterar musik ämnad för dagdrömmande. Han har vävt in båda instrumenten i en varm, omfamnande och effektindränkt ljudbild som osar förvriden chillwave, ambient och indiepop. Det signatursoundet återfinns på "Drömmar och andra fobier"-EP:n som han debuterade med i sommras. Han är nu aktuell med en ny EP som skall komma att heta "Trädgårdsmästarinnans tillförlitliga tillflykt". Den släpps nästa vecka i 20 "strikt numrerade exemplar"-som Zeon Light i sitt uttalande så fint uttryckte det, så det är bara att hålla utkik. Såklart kommer den att finnas tillgänglig att köpa digitalt också, men fysiska exemplar är ju alltid kul att ha. 

Som en teaser lät Zeon Light lägga upp en låt från den kommande EP:n häromdagen på Soundcloud och den kan man lyssna på här.

Lite länkar:

https://soundcloud.com/rymdmetafor (Eluna) 
http://rymdmetafor.se (Musik-och ljuddesignsbyrå som Sebastian driver)